Fjalor

Fjalor

 Fjalor Anglisht Shqip   Fjalor Shqip Gjermanisht      Fjalor italisht shqip                       

         Fjalor Anglisht Anglisht   Fjalor Ekonomik                     Fjalor dialektor                  Fjalor Detar                                             Google Adsense   Fjalori i veglave, pajisjeve, mjeteve & aparaturave         Fjalor italisht shqip - Fjalet e perbashketa         Fjalor Ushtarak          

 

mjekësor anglisht   
greqisht frengjisht     
Homerik
frengjisht italisht        greqisht anglisht

Do të vijnë në vazhdim…
juridiku, biologjiku
= – = – = – = – = – = – = – = – = – = – = – =

LISTA E TË GJITHË FJALORËVE:
Fjalorët e gjuhëve të huaja:

Fjalor Anglisht Shqip  & anasjelltas
Ky funksionon dhe anasjelltas si shqip anglisht.

Fjalor Gjermanisht Shqip – Deutsch Albanisch Wörterbuch
është me rreth njëmijë fjalë për fillestarët që duan të mësojnë gjuhën gjermane. Është një nga të paktët që qarkullon falas online.

Fjalor Shqip Shqip  –  Dictionary of Albanian Language
Ky është fjalori enciklopedik shqiptar, është mëse i kopletuar edhe pse është i vjetër dhe ka nevojë për përditësim ngelet akoma i domosdoshëm. Nëse ju nevijitet shkarkoje falas këtu.

Fjalor Italisht Shqip – Italiano Albanese e vice versa
Ky funksionon dhe anasjelltas i cili është falas për shkarkim (free download).  Numri i fjalëve  është rreth gjashtë mijë fjalë. Dhe është i nevojshëm për mësimin e gjuhës italiane

Fjalor  Frengjisht Shqip – Dictionnaire français albanais
Ky  funksionon dhe anasjelltas është  i pasur dhe i hyn në punë. Këtë aplikacion mund ta shkarkoni falas dhe ta përdorni për mësimin e gjuhës franceze

Fjalor Anglisht Anglisht
Ky program  eshte nje nga fjaloret me te mire qe qarkullojne. Eshte shume i pasur. Nese ju nevojitet  shkarkoje falas ketu.

Fjalor Suedisht Shqip – Svenska Albanska ordbok
Ky është një nga fjalorët e paktë suedisht shqip që qarkullojnë. Fjalori përbën një fillim të mirë për të gjithë ata që interesohen të mësojnë këtë gjuhë të veçantë. Ka më shumë se 1500 fjalë të përdorimit të përditshëm, dhe për fillestarët përbën një ndihmesë të madhe. Mësim të mbarë!

Fjalor Latinisht Shqip Frazeologjik – Latin Albanian Dictionary
ka terma latine që përdoren dhe në ditët e sotme ashtu siç u përdoren shekuj më parë. Është një punë serioze dhe mëse e kompletuar, për të gjithë ju që dëshironi të kompletoni dhe pasuroni fjalorin tuaj personal mund ta përdorni pa hezitim.

Fjalor Shqip Holandisht – Nederlands Albanees Woordenboek

Fjalor Shqip Portugalisht – Dicionário Português Albanês

Fjalor Greqisht Shqip – Ελληνοαλβανικό Λεξικό
eshte me i miri qe ekziston. Nese ju nevojitet shkarkoje falas ketu .

Fjalor Shqip Greqisht – Αλβανοελληνικό Λεξικό

Fjalor Anglisht Anglisht – English Language Dictionary

Italisht Shqip i fjaleve te perbashketa

Fjalor  Maqedonisht Shqip – Македонски Албански Речник
është  i shkurtër me fjalët më të përdorura.

Fjalor Frëngjisht Frëngjisht – Dictionnaire de la langue française
Ky është fjalori më i mirë i gjuhës frënge , që qarkullon falas. Fjalori frëngjisht – frëngjisht është një vepër shumë e madhe që i dedikohet leksikologut dhe filozofit të famshëm francez Emil Littre i cili njihet për krijimin e fjalorit të gjuhës franceze Dictionnaire de la langue française që ndryshe njihet “The Littre” të cilin e përfundoi në vitin 1973.


Fjalor Greqisht Greqisht – Λεξικό της Ελληνικής Γλώσσας

 eshte falas per shkarkim, free download. Nese ju nevojitet  ky eshte me i miri

Boshnjakisht Shqip – Bosanski  Albanski rječnik

Fjalor norvegjisht shqip – N
orsk Albansk Ordbok

Serbisht Shqip – për nivelin fillestar.

FJALORË SHKOLLORË:

Fjalor Filozofik
Ky   permbledh mjaft terma filozofike dhe shpjegon termat kryesore dhe eshte mese i domosdoshem ne kuptimin e sakte te tyre.

Kimik

Fjalor Botanik
është  mjaft i pasur me rreth 1500 terma që ju ofron shpjegime rreth bimëve dhe bimësisë.

Fjalor Mjekësor

Ky eshte nje  permbledhje termash mjekesore dhe ka rreth 500 terma mjekesore .

Fjalor Mjekësor Anglisht
Është fjalori bazë i mjekësisë dhe ka mbi  4000 mijë terma të ndryshëm të cilët janë të shpjeguar të gjithë në gjuhën angleze. Ku është e mundur ka dhe ndonjë skicë për dhënien sa më të mirë të kuptimit.

Antonimik
Antonimet janë fjalë me kuptime të kundërta ky është fjalori i antonimeve i gjuhës shqipe me rreth 1500 fjalë.
Fjalor Fizik
Astronomik

Ekonomik
Anatomik
Gjeografik
Muzikor
Astrologjik
Matematikor
Letrar
Historik
Ushtarak
Dialektologjik
Fjalori i Detarisë
Bujqësor
Fetar

Fjalori Homerik (Iliada dhe Odisea)
Te kjo përmbledhje fjalësh nga Iliada dhe Odisea janë përzgjedhur fjalët më kryesore. Shumë prej termave të përdorur janë të ilustruara me fotografi të gjetura nga interneti.
FJALORË TË TJERË TË NDRYSHËM:

Fjalori i Ëndrrave


Fjalori i Fobive

Fjalori i Mineralogjisë

Fjalori i Kuzhinës
Kjo përmbledhje termash kuzhine është  me lloje gjellërash në gjuhën shqipe ; është mëse i duhur për të mësuar llojet e gjellërave që ekzistojnë në Shqipëri.

Fjalori i Arteve
kjo eshte nje perpjekje per formulimin e nje fjalori per terminologjine dhe fjaleve qe kane lidhje me artet e bukura.

Fjalori i Mitologjise Shqiptare
Kjo eshte nje  permbledhje fjalesh nga mitologjia ilire dhe eshte fokusuar vetem ne mitologjine shqiptare dhe jep informacione te vlefshme per mitet ilire.

Fjalori i urimeve në shqip
Kjo liste eshte thjesht  me urime te ndryshme qe mund te perdorim t’i themi dikujt ne situata te ndryshme.

Fjalori i Mallkimeve
Pasuria e një gjuhë pasqyrohet në larminë e të të shprehurit, gjuha shqipe përsa i përket mallkimeve, ofendimeve, dhe ironive është mjaft e pasur prandaj dhe mendova të bëj një përmbledhje. Kjo bëhet vetëm për arsye studimore dhe jo për të sharë e mallkuar njëri-tjetrin, nëse doni t’i thoni dikujt diçka për atë shkoni te ai i urimeve.

 

Fjalori i pasthirrmave

Fjalori i Insekteve

Fjalori i veglave, pajisjeve, mjeteve & aparaturave

Fjalori  i llojeve te anijeve

Fjalori  i Zoologjisë

Fjalori  i Google Adsense

Fjalori i gjuhesise

Fjalori i llojeve të peshqve

Fjalori i sharjeve

Fjalori i emrave të kafshëve në latinisht

 

Të gjitha të drejtat të rezervuara

All Rights Reserved © SHQIPOPEDIA
 2013 – 2018
__________________________________________

 

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *