Alfabeti Braille Brajl në shqip

Alfabeti Braille Brajl në shqip
Alfabeti Braille Brajl në shqip

 

Ky është një sistem shkrimi që përdoret për të lexuar për personat e verbër apo për personat me probleme me shikimin. Shkruhet në letër me reliev, dhe lexuesi mund ta lexojë duke e prekur sipërfaqen e e faqes së librit. Ky sistem u krijua nga Louis Braille nga i cili ka marrë dhe emrin.

 

Alfabeti Braille në shqip

Çdo gërmë e alfabetit përbëhet nga gjashtë gropëza të vogla dhe në bazë zë kombinimit të gropëzave (gropëza të ngritura apo gropëza të ulura) krijohen edhe gërmat e ndryshme.

Çdo shtet ka sistemin e tij të shkrimit në bazë të nevojave të tij ashtu dhe alfabeti braille (brail) në gjuhën shqipe ka të sajin. Më poshtë keni në format JPG alfabetin tonë brail.

 

ALFABETI BRAILLE NË GJUHËN SHQIPE

Alfabeti braille në shqip
Alfabeti braille në shqip

 

Klikoni për të shkarkuar në format PDF një libër me alfabetë të brajl në të gjitha gjuhët e botës Alfabeti brail për të gjitha gjuhët e botës 

 

Alfabeti Braille në shqip

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *