Fjalori i Gjuhësisë – indeksi

UGROFIN

Gjuhët ugrofine: familje gjuhësh, në të cilën hyjnë

hungarishtja, finlandishtja, estonishtja dhe gjuhë të tjera të

ngjashme me to, që fliten në disa vende të Evropës dhe të

Azisë Veriore.

ULTËSI

Shkalla krahasore e ultësisë, një nga shkallët e

krahasimit të mbiemrave e të ndajfoljeve, kur tiparet e

sendeve që krahasohen janë në një shkallë më të ulët se ato

të sendeve me të cilat krahasohen ose kur veprimi i shprehur

nga folja kryhet në një shkallë më të ulët se një veprim tjetër.

URDHËROR

1. Fjali urdhërore, lloj fjalie që kumton një urdhër, një

kërkesë ose një lutje (p.sh. Nisu sa më parë! Mos u vono!).

2. Mënyra urdhërore gjuh. mënyra e foljeve që shpreh një

urdhër, një kërkesë ose një lutje.

URDHËRORE

Mënyra urdhërore. Trajtat e urdhërores.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *