Fjalori i Gjuhësisë – indeksi

ZHARGON

E folme e një shtrese të ngushtë shoqërore ose e një grupi

njerëzish të një profesioni, e cila ka shumë fjalë e shprehje të

veçanta, profesionale ose të huaja, të panjohura a të krijuara

posaçërisht etj. dhe nuk kuptohet lehtë ose nuk kuptohet fare

nga shtresat e tjera shoqërore. Zhargon profesional.

Zhargoni i oborrit mbretëror (i aristokracisë). Zhargoni i mjekëve

(i piktorëve, i studentëve, i bojaxhinjve).

ZHDREJTË

Fjali pyetëse e zhdrejtë, fjali, në të cilën pyetja

bëhet në mënyrë të tërthortë

ZHURMËT

Që karakterizohet nga mbizotërimi i zhurmës (për

bashkëtingëlloret). Bashkëtingëllore e zhurmët.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *