Të lënduar apo të plagosur

Të lënduar apo të plagosur
Të lënduar apo të plagosur

Të lënduar apo të plagosur

Këto vitet e fundit vërehen eufimizma që kota. Bëhet fjalë për fjalën LËNDOJ. Dmth. Pas aksidentit kishte vetëm dy të lënduar. Po fjala plagos çu bë, pse e hoqën nga skena? Ndoshta një arsye mund të jetë se fjala lëndoj tingëllon pak më ëmbël dhe fjala plagos mund të lidhet më tepër plagosjet me armë. Por megjithatë kjo nuk do të thotë që fjala lëndoj duhet të zëvendësojë fjalën plagos. Sepse LËNDOHEMI PASI JEMI PLAGOSUR, dmth kemi dorën e plagosur e prekim lehatas me gisht dhe ja u lënduam. Ndërsa në kuptimin figurativ në mund të lëndohemi emocionalisht pa qënë nevoja të plagosemi në këtë rast është në rregull.

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *