Cilësitë psikologjike të ngjyrave | Ngjyrat dhe psikologjia

Ngjyrat dhe psikologjia

Cilësitë psikologjike të ngjyrave | Ngjyrat dhe psikologjia

 Ngjyrat dhe psikologjia

Kuptimi i ngjyrave

Të kuptojmë perceptimin e ngjyrave në psikologji. Kuptimi i ngjyrave në psikologji varion nga kultura apo rrethanat.
Çdo ngjyrë ka aspektet e veta.

Komunikimi jo gjuhësor (jo-verbal)
Ngjyra është një formë komunikimi jo verbal, nuk është një energji statike dhe kuptimi i saj mund të ndryshojë nga njëra ditë në tjetrën si dhe nga çdo individ në tjetrin. Varet pra se çfarë energjia shpreh në atë pikë kohore.

Cilësitë psikologjike të ngjyrave | Ngjyrat dhe psikologjia

Psh nëse dikush vesh ngjyrë të kuqe një ditë, kjo mund të ketë kuptim se ky person është gati për aksion, ose është i apasionuar pas diçkaje që do bëjë atë ditë, ose ngaqë është i nevrikosur, të gjitha këto si në nivel ndërgjegjsor (koshient) apo nën-ndërgjegjsor (subkoshient) Por të gjitha këto tipare janë tiparet e ngjyrës së kuqe.

e kuqe

 

Ngjyra e kuqe
është ngjyra e energjisë, e pasionit, e ambicjes dhe e vendosmërisë. Gjithashtu ngjyra e irritimit dhe e pasionit seksual.

 Portokallia

Portokallia
është ngjyra e komunikimit dhe e optimizmit por gjithashtu e pesimizmit dhe e të qënit sipërfaqësor.

 E verdha

E verdha
është ngjyra e mendjes dhe intelektit. Është optimiste dhe e gëzuar, por ka padurim frikë dhe është kritikuese.

jeshilja

Jeshilja
është ngjyra e balancës dhe e rritjes. Ka kuptimin e vetësigurisë dhe posivitetit.

bluja

Bluja
është ngjyra e besimit dhe paqes. Tregon besnikëri, integritet konservatizëm dhe ftohtësi.

bluja e errët

Bluja e errët
ngjyra e intuitës, e idealizmit dhe organizimit.

vjollcë

Ngjyra vjollcë
është ngjyra e imagjinatës, mund të jetë krijuese e pamatur dhe jo praktike.

e zeza

Ngjyra e zezë
është e të fshehtave, e sekreteve e të panjohurës, i fshehur nga bota dhe e misterit.

e bardha

E bardha
është ngjyra e tërësisë e pastërtisë, e perfeksionit, e pafajësisë, e absolutit.

ngjyre ari

Ngjyrë ari
ngjyra e suksesit, e arritjeve dhe e triumfit. E lidhur me bollëkun dhe mirëqënien, luksin dhe cilësinë prestigjin dhe sofistikimin, vlerën dhe elegancën.

argjendi

 

 

Ngjyra argjendi
ka energji femërore, është e emocionale, e ndjeshme misterioze dhe e paqëndrueshëme.

gri

Ngjyra gri
ngjyra e kompromisit sepse nuk është as e zezë as e bardhë, të qënit jo emocional, i shkëputur dhe i pavendosur.

ngjyra kafe

Ngjyra kafe
është miqësore, i shtruar me këmbë në tokë, që ka lidhje me sigurinë, mbrojten, rehatinë dhe pasurinë materjale.

 Ngjyra e purpurt

Ngjyra e purpurt
është ngjyra e harmonisë universale dhe e balancës emocionale. Është spirituale dhe praktike.

rozë

Ngjyra rozë
është ngjyra e dashurisë pa kushte, e rritjes dhe edukumit. Gjithashtu e papjekurisë dhe e mendjelehtësisë.

ngjyra e bruztë

Ngjyra e bruztë
është ngjyra e komunikimit dhe e qartësisë mendore, por mund jetë jo praktike dhe idealiste.

 

 

Dhe meqë ra llafi te ngjyrat, nëse keni ndonjë makinë për të lyer sipas asaj ngjyre që ju pëlqen dhe që ju bën të ndiheni më mirë. Mund të shkoni te Ermali tek LYERJE MAKINASH DURRES

Cilësitë psikologjike të ngjyrave | Ngjyrat dhe psikologjia

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *