Fjalor suedisht shqip |svenska albanska lexikon

pasdite
Fjalor suedisht shqip

Fjalor suedisht shqip

Fjalor suedisht shqip

Ky është një nga fjalorët e paktë suedisht shqip që qarkullojnë. Fjalori përbën një fillim të mirë për të gjithë ata që interesohen të mësojnë këtë gjuhë të veçantë. Është një fjalor bazë me më shumë se 1500 fjalë të përdorimit të përditshëm. Që për fillestarët përbën një ndihmesë të madhe. Mësim të mbarë!

Gjuha suedeze është një gjuhë shumë melodioze dhe që ja vlen të mësohen nëse mendoni të jetoni, emigroni apo studjoni në Suedi. Kjo gjuhë konsiderohet e lehtë për t’u mësuar, në mënyrë të veçantë nëse jeni edhe folës i gjuhëve angleze apo gjermane. Suedishjta është një gjuhë indo-evropjane dhe bën pjesë në gjuhët gjermanike në degën e gjermanikes veriore.

Kjo gjuhë flitet nga 9 milionë banorë, dhe është e ngjashme me norvegjishten dhe danishten. Alfabeti i gjuhës suedeze është me 29 shkronja, plus tre shkronja shtesë,
 të shtuara në shekullin e 16-të, o-ja, a-ja dhe e-ja me dy pika sipër (å, ä, ö)
 Suedishtja studjohet edhe si gjuhë e huaj, dhe aktualisht është gjuha skandinave më e studjuar jashtë shtetit. Instituti i gjuhës suedeze quhet Svenska Institutet.

Alfabeti suedisht

MUND  TË  SHKONI  TE  FJALOR SUEDISHT SHQIP online këtu

11 thoughts on “Fjalor suedisht shqip |svenska albanska lexikon”

  1. Lara, une jap kurse suedisht ne Prishtine.
   Ku gjindeni ju?
   Mund te kontaktojme ne facebook. Kerko: kurs suedisht (ne foto eshte nje tabele e zeze e vogel me fjalet: svenska, dhe nje molle e kuqe perpara).
   Gjithe te mirat!

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *