Fjalor Fetar | Fjalori i Feve

Fjalor Fetar

NAFORË
NAFORË
Një copë e vogël nga mesha që, u jepet besimtarëve. Meshë, mblatë.

NAMAZ
Falje që bëjnë myslimanët disa herë në ditë.

NEVRUZ
Festë fetare e bektashinjve, që kremtohej në muajin mars dhe që lidhet me fillimin e pranverës.
NEOFIT
Ai që ka përqafuar pak kohë më parë një besim, një fe.

NËNTAT TË
Dita e nëntë pas vdekjes së dikujt, që përkujtohej nga të afërmit; dreka a darka që shtrohej me këtë rast.

NDJESË
Falje e fajeve ose e mëkateve

NGASJE
Shtytje për të rënë në mëkat, tundim për të bërë një punë në kundërshtim me moralin fetar.

NUNËROHEM
1. Nunosem,
2. E bëj nun dikë.

NUNOSEM
Rrëfehem

NUSKË
Një copë letër e mbledhur zakonisht si trekëndësh, e mbushur me fjalë të kota, të shkruara nga një fetar, të cilën e mbanin në trup njerëzit ose ua varin fëmijëve.

NJËFETAR
Kështu quhesh kur ke të njëjtën fe me dikë tjetër.

Fjalor Fetar

5 thoughts on “Fjalor Fetar | Fjalori i Feve”

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *