Fjalor Fetar | Fjalori i Feve

Fjalor Fetar

RREGULLTAR
Klerik katolik që bën pjesë në një urdhër të caktuar fetar.

RRËFEHEM
I tregoj priftit për ato që kam bërë a kam menduar në kundërshtim me dogmën fetare, ato që quhen mëkate, duke qënë i penduar e duke kërkuar falje për to.

RRËFEJ
E marr në rrëfim dikë, dëgjoj rrëfimin e dikujt, sipas kërkesave të dogmës fetare.

RRËFIM
Rit i fesë së krishterë, sipas të cilit besimtari duhet t’i tregojë priftit për çdo gjë që ka bërë e menduar në kundërshtim me dogmën fetare e që feja e quan mëkat dhe të pendohet e të kërkojë falje për to.

RRËFYES
Prift që merr në rrëfim një besimtar.

RRËFYESTORE
Vend i posaçëm në kishë ku bëhet rrëfimi, qela e rrëfimit

RRËSHAJË
Festë e krishterë që kremtohet pesëdhjetë ditë pas pashkëve.

RRUZARE
1. Varg me rruaza që kaloheshin me gishta duke thënë lutjen (te katolikët).
2. Lutje që thuhej duke i numëruar një nga një kokrrat e këtij vargu (te katolikët).

Fjalor Fetar

5 thoughts on “Fjalor Fetar | Fjalori i Feve”

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *