Fjalor Fetar | Fjalori i Feve

Fjalor Fetar

ORTODOKS
Që ka të bëjë me ortodoksinë dhe me ortodoksët, i ortodoksisë ose i ortodoksëve; që përkrah ortodoksinë, që ndjek rrugën e ortodoksisë. Feja (kisha) ortodokse. Prift ortodoks. Kleri ortodoks.

ORTODOKSI
Fe e krishterë, e përhapur kryesisht në disa vende të Evropës Lindore e Juglindore, që lindi dhe u bë fe sunduese në Perandorinë Bizantine pas shek. IV përballë katolicizmit të përhapur kryesisht në vendet e Evropës Perëndimore.

OSHËNAR
1. Murg ose besimtar, që rron i vetmuar, e me mundime trupore dhe përpiqet të jetë i papërlyer për të fituar, hirin e zotit;
2. murg ose besimtar i tillë që është shpallur nga kisha si shenjt.

OSHËNARI
Mënyra e jetesës që bën oshënari, jeta e
oshënarit; koha sa zgjat kjo mënyrë jetese.
Fjalor fetar

5 thoughts on “Fjalor Fetar | Fjalori i Feve”

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *