Fjalor Fetar | Fjalori i Feve

Fjalor Fetar
UJËT E BEKUAR
UJËT E BEKUAR
Ujë me borzilok që përdoret nga kisha për shërbime të ndryshme fetare.

UNGJILL
Katër librat e parë rë Diatës së Re.

UNGJILLËZOJ
Predikoj dogmën e ungjillit me qëllim që t’i kthej në fenë e krishterë popullsitë jo të krishtera, përhap krishterimin.
UNGJILLOR
1. Katër apostujt që kanë shkruar librat e ungjillit.
2. Pjesëtar i një sekti të krishterë, që e mbështet dogmën dhe veprimtarinë e vet drejtpërdrejt në në ungjill.
3. Që ka të bëjë me ungjillin, që i përket ungjillit, që mbështetet tek ungjilli, që ka frymën e ungjillit, që pajtohet me ungjillin.

UNGJILLTAR
Ungjillor.

URATAR
Prift, uratë.

URATË
Lutje në të cilën prifti shprehte disa dëshira për besimtarët.

URATORE
1. Libër që përmban uratat e ndryshme të cilat thuhen në kishë ose në shërbime fetare jashtë kishës përveç meshës
2. Vend i posaçëm ku zakonisht falej e thote uratat prifti.

Fjalor Fetar

5 thoughts on “Fjalor Fetar | Fjalori i Feve”

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *