Fjalor Fetar | Fjalori i Feve

Fjalor Fetar

FAKIR

1. Murg mysliman që endet (kryesisht në disa vende të Lindjes)
2. Asket indian.

FAL (FALEM)
I drejtoj lutje një perëndisë.

FALTAR
Ai që bënte shërbimet fetare në faltore (zakonisht në kohën e lashtë).

FALTORE
Vendi ku falen besimtarët e një kulti fetar; tempull.

FAMULLI
Njësia me e vogël e organizimit kishtar për një krahinë të caktuar, për një fshat, për një lagje qyteti ose për disa fshatra a lagje; rrethi i shërbimeve fetare të një prifti; besimtarët e një zone të tillë

FAMULLITAR
Prifti i një famullie.

FANATIK
Ai që beson verbërisht në një dogmë fetare dhe e mbron atë me këmbëngulje.

FANATIZËM
Besimi i verbër në një dogmë fetare.

FATALIZËM
Pikëpamje fetare, që sipas së cilës gjithçka që ndodh në natyrë, në shoqëri e në jetën e njeriut është e paracaktuar nga një fuqi e panjohur a e mbinatyrshme, që nuk mund të shmanget e nuk mund të mposhtet nga njeriu; besimi i verbër te fati.

FERR
Vend ku shpirtrat e të vdekurve mundohen e vuajnë për mëkatet që kanë bërë në të gjallë; skëterrë.

FEMOHUES
Që mohon fenë e tij dhe përqafon një fe tjetër; që mohon fenë, që nuk beson.

FETAR
Që beson te zoti dhe te dogmat e një feje, besimtar.

FETARI
Të qenët fetar.

FLI
Qenie e gjallë (njeri ose bagëti) që therej për nder të një hyjnie; kurban.

FLIJOJ
Bëj fli një njeri a një bagëti për nder të një hyjnie.

FRANÇESKAN
Murg i një urdhri katolik, të themeluar në shekullin XIII.

FUQIMADH
Zoti

FUQIPLOTË
Zoti

Fjalor Fetar

5 thoughts on “Fjalor Fetar | Fjalori i Feve”

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *