Fjalor Fetar | Fjalori i Feve

Fjalor Fetar

ENGJËLL
Qenie e mbinatyrshme që përfytyrohet si njeri i bukur me krahë, i cili vepron si i dërguar i zotit e si zbatues i urdhrave të tij.

EPITROP
Kujdestar a administrator i një kishe ortodokse.

EREMIT
Murg i krishterë që jeton i vetmuar dhe në kushte të vështira dhe të shkreta.

ESHTËRORE
Vend i veçantë në kishën ortodokse ku mbahen dhe ruhen eshtrat e priftërinjve.

Fjalor Fetar

5 thoughts on “Fjalor Fetar | Fjalori i Feve”

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *