Fjalor Fetar | Fjalori i Feve

Fjalor Fetar
QIELL
QIELL
1. Vendi ku banon/banojnë perënditë, engjëjt, shenjtorët etj.; hyjnia/hyjnitë forcat e mbinatyrshme.
2. Parajsë.

QITAP
Libri i shenjtë i myslimanëve, Kurani.

RAJA
Emërtimi për jo myslimanet në Perandorinë Osmane,

RAMAZAN
Një muaj i caktuar në vit, gjatë të cilit besimtarët myslimanë, nuk hanë dhe nuk pinë nga agimi deri në të ngrysur.

REKTOR
Drejtues i një shkolle fetare katolike; prift katolik që drejton kishat e një famullie.

RISHTAR
Ai që sapo ka veshur rrobën fetare dhe që shërben në një manastir për një periudhë prove derisa të bëhet murg

RISHTARI
Koha e provës së një rishtari në një manastir

RIT
1. Tërësia e veprimeve të një kulti fetar, që bëhen sipas një rregulli të caktuar nga dogma. Rit fetar.
2. Kult fetar i caktuar.

RITUAL
Tërësia e riteve të jashtme, që bëheshin gjatë një ceremonie fetare. Ritual fetar. Ritual pagan.

RUFAI
Ithtar i një sekti mysliman të dervishëve.

RUSICA
1. Festë që kremtohet zakonisht nga gratë dhe fëmijët njëzet e pesë ditë pas pashkëve.
2. Kuleçtë e vegjël, që përgatiten për këtë festë

Fjalor Fetar

5 thoughts on “Fjalor Fetar | Fjalori i Feve”

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *