Fjalor Fetar | Fjalori i Feve

Fjalori i Besimeve Fetare 

GRIGJË
GRIGJË
Tërësia e besimtarëve të krishterë të një fshati, krahine etj.

GRATHORE
Zhgun i vjetër prej pëlhure të ashpër; brez i trashë e me nyje që vishnin murgjit e shërbyesit e fesë gjatë kohës së pendesës (në kishën katolike).

GJYNAH
Shkelje e rregullave dhe e kërkesave të dogmës fetare myslimane; mëkat.

GJYNAHQAR
Ai që bën një gjynah sipas dogmës së fesë myslimane; mëkatar.

GJYQ
Dita e gjyqit, dita në të cilën, jepen dënimet nga perëndia për fajet e bëra gjatë jetës.

GJYSH
I pari i baballarëve në një gjyshatë të sektit të bektashinjve.

GJYSHËRI
Gjyshatë.

GJYSHËROR
Që ka të bëj me gjyshatën dhe me gjyshërit e sektit bektashian. Këshilli i lartë gjyshëror

GJYSMËHËNË
Figura e draprit të Hënës, që përdoret si simbol fetar i islamizmit dhe në stemat shtetërore të disa vendeve islamike.

Fjalor Fetar

5 thoughts on “Fjalor Fetar | Fjalori i Feve”

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *