Fjalor Fetar | Fjalori i Feve

Fjalor Fetar

SEMINAR
Shkollë që përgatit priftërinj.

SEMINARIST
Nxënës i një seminari fetar ose pedagogjik; ai që ka mbaruar një seminar.

SEKT
Grup i vogël besimtarësh me një dogmë të veçantë, që janë shkëputur nga një bashkësi e madhe fetare ose që dallohen brenda saj. Sekt fetar. Sekt heretik.

SINOD
1. Mbledhje ose kuvend i klerit të një dioqeze për të rrahur e vendosur çështje të ndryshme të lidhura me veprimtarinë e kishës
2. Organi më i lartë i një kishe ortodokse autoqefale, i përbërë nga kryetari i saj dhe nga disa peshkopë

SKIZMË
Ndarja e një kishe në dy pjesë për shkak të mosmarrëveshjeve rreth dogmave e riteve fetare dhe të arsyeve politike të fshehura prapa tyre; përçarje e një kishe.

STOLË
Shirit i gjerë prej stofi, i zbukuruar me qëndisje, që e përdorin klerikët katolikë në disa ceremoni fetare.

SURE
Secili nga të njëqind e katërmbëdhjetë kapitujt e kuranit.

SYFYR
Buka e gjella që hanin besimtarët myslimanë gjatë ramazanit, para se të gdhinte.

Fjalor Fetar

5 thoughts on “Fjalor Fetar | Fjalori i Feve”

Lini një Përgjigje

Adresa juaj email s’do të bëhet publike. Fushat e domosdoshme janë shënuar me një *